Januari 2018

http://www.gonzocircus.com/ameel-brecht-zoektocht-met-resonatorgitaar/

Brecht Ameel is samen met Kim Delcour en een wisselende schare gastmuzikanten Razen. Met eeuwenoude instrumenten – santoor, hommels, schalmei, bombus, kerkorgels, blokfluiten… – maken ze muziek voor de éénentwintigste eeuw.Sinds een paar jaar speelt Ameel ook soloconcerten op resonatorgitaar en resonatormandoline.

KRAAK Tekst: Stijn Bu Beeld: Lotte Veuchelen

 

Mei 2017

BXL-Blend it

BXL Blend-it” brings you the best of the upcoming Brussels’s art scene, mixing different disciplines, cultures and people.

In this first edition we present:

<MUSIC> Daniel Dzidzonu Accoustic

Daniel Dzidzonu Accoustic is a love-child, nostalgia tinged project that revisits west african standards and musical traditions in all their diversity. The performance will include hits from the golden age of Highlife, and Afro beat. Also featuring will be popular independence era favorites from other regions like Congolese smash hit “Madou Whiskey Soda” as well as music from those that were still in the struggle and in exile like South Africa’s Myriam Makeba and Hugh Masekela.

Daniel Dzidzonu -Guitar, Vocals
Edem Gayakpa – Bass
Raymond Dierickx – Drums

http://www.danieldzidzonu.com/

<PHOTOGRAPHY> Lotte Veuchelen

Lotte Veuchelen (born 1980) lives and works in Brussels. For years, she is ranging the streets of the Belgian capital with different types of analogue cameras ready, as the often grimy city streets serve as her preferred setting. By a clever use of natural light and remarkable compositions, she masterly transforms quotidian situations, seemingly indistinct objects, found configurations of ordinary stuff, and fragments of urban decay into marvellous images imbued with a dramatic poignancy.

 lotteveuchelen.wordpress.com


Boekenbende aan huis
20 jaar!

De Boekenbende aan huis is een “voorlees-op-maat-project” van de Brusselse bibliotheken waarbij een voorlezer vijf of 10 weken na elkaar boeken en verhalen gaat brengen bij kinderen uit de 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar. Zoals de projectnaam het aangeeft, gaat de voorlezer van de Boekenbende aan huis bij de kinderen thuis voorlezen.

De Boekenbende aan Huis heeft een dubbele, gecombineerde doelstelling. Het project wil het (a) voorlezen (b) in het Nederlands aanzwengelen. Die twee aspecten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: de Boekenbende aan Huis is er voor kinderen waar thuis weinig of niet in het Nederlands wordt voorgelezen.

Door thuis te gaan voorlezen wil de Boekenbende Aan Huis in de eerste plaats kinderen in hun vertrouwde omgeving het plezier van het voorlezen laten voelen. Als de ouders er bij zitten en zien dat hun kind het leuk vindt om verhaaltjes te horen, wordt het effect van de Boekenbende nog groter. Want dan is de kans reëel dat de kinderen ook na de Boekenbende nog verhaaltjes te horen krijgen.

Het is om die reden dat een bezoek aan de plaatselijke bibliotheek een vast onderdeel van de Boekenbende is: om voor te lezen heb je boeken nodig, goede voorlees- en prentenboeken, en die vind je in de bib. In de bib heb je ook gespecialiseerd personeel dat ouders en kinderen kan helpen bij hun keuze.

Een belangrijk neveneffect dat de Boekenbende aan Huis nastreeft is de “knuffelwaarde” van het Nederlands vergroten bij kinderen die thuis weinig of geen Nederlands horen en die het Nederlands uitsluitend associëren met de schoolomgeving en alles wat daar bij komt: de moeite die ze moeten doen om te volgen wat de juf of meester elke dag vertelt, de moeite om zich zelf uit te drukken… Die emotionele band die veel kinderen van niet-Nederlandstalige gezinnen missen, probeert de Boekenbende aan Huis een beetje aan te halen.

Het twintigjarig bestaan van de Boekenbende aan Huis leek dan ook de ideale aanleiding voor een kleine publicatie. Een boek gewijd aan de ontstaanscontext van het voorlezen aan huis, de doelstellingen en de evolutie van het project doorheen de jaren. Een boek ook met getuigenissen van heel wat deelnemers doorheen de jaren: kinderen, voorlezers, ouders, leerkrachten, docenten, bibliotheekmedewerkers…

De publicatie werd op 12 mei tijdens het Boekenbendefeest aan het publiek voorgesteld.

 

Augustus 2016

Pieterjan Ginckels en drie protagonisten van de rave cultuur in België – Geert Sermon, Tom Nys en Florence Atlas – nemen je mee op een SPEED TRIP naar de ravemonumenten en -ruïnes van België. In sneltempo gaan we met SPEED TRIP langs de overblijfselen van Zillion en Cherry Moon, langs benzinestations tussen Antwerpen en Lille, lege industrieterreinen waar legendarische feesten plaatsvonden, tuninggarages en wachtkamers van gerechtsgebouwen. SPEED TRIP-rekwisieten die gemaakt werden door Ginckels vergezellen ons op deze busreis en ook de toeschouwers worden uitgenodigd een bijdrage te leveren. Kom en doe mee aan de SPEED TRIP! Wie het eerst komt het eerst maalt.

Met de SPEED TRIPS verkent SPEEDISM, het alter ego van kunstenaar/architect Pieterjan Ginckels, het gebied van de architectuur als fictie. Een groep mensen wordt uitgenodigd om de ruimten te verkennen die ingepalmd werden door de energie van de menigte – eerdere reizen vonden plaats in Beijing, Las Vegas, Los Angeles, Brussel en aan de Belgische kust. Alles verloopt via het format van een auto- of busreis, waarbij de kunstenaar zowel props als performatieve tactieken inzet.

 

 

December 2014

uitnodiging lancering MoMoKids

De collectie van Xavier Coenen breidt uit met een nieuw ontwerp. De MoMoKids is een speelmeubel voor kinderen dat niet alleen een meegroeibureau -en meubel maar ook een grote 3D puzzel is waar kinderen eindeloos mee kunnen bouwen en spelen. Ik nam publiciteitsfoto’s van het nieuwe meubel, dat Xavier Coenen op 13 december voorstelt aan het grote publiek in strip-en kinderboekenwinkel TseTse (Antwerpen).

 

November 2014

Lotte Veuchelen Entrepot Uitnodiging Klein

Augustus 2014

XC

Ik nam publiciteitsfoto’s van het MoMokids-meubel van Xavier Coenen Design (Antwerpen). In augustus verscheen een digitaal promo-artikel in het tijdschrift FX, Business for Design:

http://viewer.zmags.com/publication/33cdb269#/33cdb269/100

Juni 2014

DSC_0038

1 juni 2014 vond in het Kasteel van Horst een familieparcours plaats voor Vlaamse leerkrachten en hun gezinsleden, een organisatie van Herita, een organisatie die erfgoed hoog in het vaandel draagt en wil integreren in het dagelijks leven. Kinderen en ouders konden het kasteel en zijn geschiedenis ontdekken via speelse activiteiten. Ze konden zich ook laten fotograferen als graaf of gravin. Hieronder de Flickr-pagina met de foto’s die ik nam voor Herita:

https://www.flickr.com/photos/122722346@N06/sets/72157645125090425/

 

Maart 2014

http://www.gonzocircus.com/muziek-perc-van-crisismuziek-tot-godengeluid/

In 2011 drukte Perc met het album ‘Wicker And Steel’ een pertinente stempel op het eigentijdse technowereldje. Aandrijvend, snoeihard, karaktervol en vooral verzadigd met industriële klanken werd deze plaat meteen gebombardeerd tot de ondergrondse dansmuziek van de nieuwe generatie.

Perc2

 

Oktober-november 2013

Donderdag 24 oktober opende in de ruimte voor beeldende kunst Lokaal01 te Antwerpen een groepstentoonstelling die Tom Nys samenstelde voor de organisaties Sensoa en LUNA, waarvoor tien kunstenaars een artistieke commentaar geven op de veertigste verjaardag van de legalisering van de verkoop van en educatie over voorbehoedsmiddelen in België. De deelnemende kunstenaars zijn Barry CampsAlexandra CrouwersPieterjan GinckelsThierry Mortier,Tinka PittoorsLieven SegersNathalie VanheuleAnne-Mie Van KerckhovenLotte Veuchelen en Colin Waeghe.

beperking van het getal 100 x 210-1-1

Advertisements